Site Ekle - Reklam  Site Hakkında  E-Posta Grubu

 Ana Sayfa > Testler > Test 3
Test 3  

Test 1 Test 2
Haberler

Projeler

Kariyer

Şantiye

Fiyatlar

Faydalı bağlantılar

Testler

Bilgisayar programları

Kütüphane

Bir fincan kahve

Ajandanız

Akademik Çalışmalar

E-Posta grubumuz

 


1) Deniz suyu etkisinde kalan kısımlarda minumum dozaj ne olmalıdır? (Deniz suyunun kimyasal etkilerine dayanıklı çimento kullanılarak)
a)200   b)250   c)300   d)350   e)400

2) Hava sıcaklığı en az kaç dereceye düşünceye kadar hiçbir tedbir alınmadan beton dökülebilir?
a)+3   b)0   c)-3   d)+2   e)+5

3) Normal koşullarda beton kürü kaç gün yapılmalıdır?
a)3   b)5   c)7   d)14   e)21

4) 400 dozajlı betonun minumum küp direnci ne kadardır?
a)225   b)160   c)120   d)300   e)350

5) 300 ve altındaki dozajlardaki betonlarda maksimum slamp kaç cm olmalıdır?
a)10   b)5   c)3   d)12.5   e)7.5

6) 300 ve üzerindeki dozajlardaki betonlarda maksimum slamp kaç cm olmalıdır?
a)10   b)15   c)7.5   d)20   e)12.5

7) Delikli tuğlalar ağırlıklarının maksimum yüzde kaçından fazla su emmelidir?
a)20   b)10   c)25   d)12.5   e)15

8) Kalıp yüzünde kullanılacak tahtaların minumum kalınlığı kaç cm olmalıdır?
a)5   b)3   c)2.5   d)2   e)2.5

9) Demirin özgül ağırlığı ne kadardır? (gr/cm3)
a)2.4   b)7.4   c)8   d)4.5   e)7.85

10) Müteahhitlik karneleri kaç grupta toplanmıtır?
a)3   b)5   c)4   d)7   e)6


 
Yanıtlara sayfanın altında ulaşabilirsiniz
Tüm sorular TS 500'den yararlanılarak oluşturulmuştur

 

 

 

 



1-c 2-a 3-c 4-a 5-e 6-b 7-e 8-d 9-e 10-e
 
 

Eğitim - Firmalar - Yapı malzemeleri - Uygulamalar - Mimarlık Mühendislik - Konulara göre indeks - Mevzuat - Mesleki Kuruluşlar - Dünyadan Linkler - Fuarlar - Proje Yönetimi - Yapılar - Ünlü Mühendisler - Diğer