Site Ekle - Reklam  Site Hakkında  E-Posta Grubu

 Ana Sayfa > Testler > Test 2
Test 2  

Test 1 Test 3
Haberler

Projeler

Kariyer

Şantiye

Fiyatlar

Faydalı bağlantılar

Testler

Bilgisayar programları

Kütüphane

Bir fincan kahve

Ajandanız

Akademik Çalışmalar

E-Posta grubumuz

 


1) Etriye aralığı kaç cm'den fazla olmamalıdır?
a)10   b)15   c)20   d)25   e)30

2) Duvar altı temel betonu kalınlığı en az kaç cm olmalıdır?
a)15   b)20   c)25   d)30   e)35

3) Tekil temelin planda en küçük boyutu kaç cm olmalıdır?
a)60   b)75  c)80   d)100   e)120

4) Temelde çekme donatı açıklığı kaç cm'i geçmemelidir?
a)15   b)20   c)25   d)30   e)35

5) Betonarme döşemelerde tek doğrultuda çalışan plakların minumum kalınlığı kaç cm olmalıdır?
a)6   b)8   c)10   d)12   e)15

6) Perde duvarların kalınlığı minumum kaç cm olmalıdır?
a)10   b)15   c)12.5   d)20   e)25

7) Toprak işlerinde taşıma mesafesi aşğıdakilerden hangisinden yararlanılarak hesap edilir?
a)Brükner Eğrisi   b)Cross Metodu   c)Bernolli Denklemi   d)Gauss Metodu   e)Büro Metodu

8) Geniş derin kazılar taban genişliği kaç metreden daha fazla olan kazılardır?
a)0.75   b)1   c)1.20   d)1.5   e)2

9) Moloz taşı ile yapıla çevre duvarlarında en çok kaç metrede bir beton ya da betonarme hatıl yapılmalıdır?
a)2.5   b)2   c)1.5   d)1   e)3

10) Beton serbest olarak maksimum kaç metreden dökülebilir?
a)1   b)1.5   c)2   d)2.5   e)3

 
Yanıtlara sayfanın altında ulaşabilirsiniz
Tüm sorular TS 500'den yararlanılarak oluşturulmuştur

 

 

 

 



1-c 2-b 3-d 4-c 5-b 6-b 7-a 8-b 9-b 10-b
 

Eğitim - Firmalar - Yapı malzemeleri - Uygulamalar - Mimarlık Mühendislik - Konulara göre indeks - Mevzuat - Mesleki Kuruluşlar - Dünyadan Linkler - Fuarlar - Proje Yönetimi - Yapılar - Ünlü Mühendisler - Diğer